Фото изложба, музикален концерт и забавни детски игри в Дните на Португалия в Бургас

Фото изложба, музикален концерт и забавни детски игри в Дните на Португалия в Бургас

Фото изложба, музикален концерт и забавни детски игри от страната на Вашку да Гама идват в Бургас за седмица.С фото изложба „Португалската идентичност – архитектура в контекст“ тази вечер красивата южна държава гостува в Бургас. Експозицията ще бъде подредена в зала „Петя Дубарова“ на КЦ „Морско казино“ и включва емблематични проекти на португалската съвременна архитектура.

Нa официалното oткpивaнeтo нa излoжбaтa ще присъства Фpaнcишкy Нaзapeт, координатор на Културния център към посолството на Португалия в София. Вечерта ще продължи с музикален пoздpaв, oтпpaвен от популярния пopтyгaлcки мyзикaнт и композитор Флaвиy Topeш.
Традиционната вече седмица на Португалската култура в Бургас ще продължи до 8-ти юли /петък/. Част от проявите, включени в програмата са забавни португалски игри за деца от 6 до 10 – годишна възраст, открит урок по португалски език, уроци по бразилски танци с темпераментната инструкторка Александрина Димитрова и др.Събитията, включени в седмицата на португалската култура в града се реализират от Португалски културен и езиков център „Камойнш София“ , посолството на Португалия и Община Бургас. Всички прояви са с вход свободен.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B1%D0%B0-%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%86%D0%B5%D1%80%D1%82-%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B0.html">
Pinterest
RSS