Фейкнюз изпрати бургазлийката Йовита Георгиева на “Мис Свят”

Фейкнюз изпрати бургазлийката Йовита Георгиева на “Мис Свят”

„Мис България 2017  Тамара Георгиева Кочорапова бе прецакана официално за конкурса „Мис Свят“, съобщава „Телеграф“. От централата на конкурса в Лондон са пратили неформално питане дали може втората в надпреварата – Йовита Георгиева от Бургас, да се яви на конкурса по красота вместо Тамара.
В централата не одобряват, че името на победителката у нас се свързва със скандали. Там не се интересуват дали българите възприемат своята миска като най-красивата за годината или не, а дали има скандали около нея. Затова са отправили питане дали може да се избегне присъствието на подобна участничка в проявата и тя да бъде пратена на друг конкурс, а втората след нея да отиде на световния. Още с избора на Тамара за победителна у нас се развихри суперскандал. Някои я обвиняваха, че носът й е по-голям от обичайното и няма фотогеничност, а почти всички членове на журито отрекоха да са давали какъвто и да е глс за Тамара. Стигна се дотам, че дори изборът на миската бе даден на прокурор.” – пише „Епицентър”.  

Фалшивата новина, че Йовита Георгиева има шанс да се яви на конкурса „Мис Свят”, се завъртя набързо в интернет пространството, препечатана от множество електронни медии. В тази връзка НА БРЕГА се свърза с генералния мениджър на конкурса „Мис Свят” за България Венета Кръстева.

Венета Кръстева с президента на САЩ Доналд Тръмп

НА БРЕГА: Здравейте! Ще Ви цитираме част от публикация и молим за Вашия коментар: „Мис България 2017 Тамара Георгиева Кочорапова бе прецакана официално за конкурса „Мис Свят“, съобщава „Телеграф“. От централата на конкурса в Лондон са пратили неформално питане дали може втората в надпреварата – Йовита Георгиева от Бургас, да се яви на конкурса по красота вместо Тамара. В централата не одобряват, че името на победителката у нас се свързва със скандали.“
Венета Кръстева: Здравейте, подобна информация е напълно неистинна и недостоверна. Световната централа на „Мис Свят” не е обвързана по никакъв начин и няма нищо общо с конкурса „Мис България“ от 2013 година насам. Българският конкурс на „Мис Свят” за България от няколко години насам е форумът „Мис Свят България”, който е напълно отделен национален формат. Коронованата победителка „Мис Свят България 2017”  в конкурса се казва Вероника Стефанова, която вече ни представи успешно на финала на „Мис Свят” през месец декември в Китай.
НА БРЕГА: Благодарим Ви за отговора! Озадачи ни спуснатата информация, защото сме наясно, че „Мис България” изпраща своите победителки на „Мис Планет” и „Мис Глоуб” и не държи правата за конкурса „Мис Свят”. Благодарим още веднъж за изчерпателния отговор! Успешна 2018 година!
Венета Кръстева: Благодаря, успешна година и на вас! Пожелавам повече адекватност и информираност на всички във вашия бранш. Крайно време е българските медии и журналисти да започнат да се информират за достоверността на дадена информация преди да я отразяват като новина.

Оказа се, че победителката в конкурса „Мис България” Тамара Кочорапова не е носителка на титлата „Мис София”. Тя дори не е участвала в този формат.
Публикуваме официалната позиция на „БОК Стар Моделс”:

 

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D1%84%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D0%BD%D1%8E%D0%B7-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D0%B9%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B9%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%82.html">
Pinterest
RSS