ФГ „Незабравка“ при СУ „Любен Каравелов“ – Несебър гостува в Барселона

ФГ „Незабравка“ при СУ „Любен Каравелов“ – Несебър гостува в Барселона

Незабравими мигове изживяха несебърските „незабравки“, които присъстваха на тържествата по случай 10-тата годишнина от основаването на Българското неделно училище в Барселона.
В емоционално слово по време на тържествения концерт, директорката Стоянка Колева разказа за създаването и утвърждаването на училището като средище на българщината, подпомогнато от Асоциация „Свети Георги“ за приятелство и сътрудничество Каталуния-България. Наградени бяха изявени учители и родители, допринесли за развитието на училището, за съхраняването на българската азбука, българската история, красотата на България и българския фолклор далеч от Родината. 
В концерта взеха участие децата от вокалната група, от подготвителната група, от детската фолклорна група към училището, както и деца от Българските неделни училища „Свети Седмочисленици“, гр. Реус и „Възраждане“, Йорет де Мар . Официални гости на празника бяха децата от ФГ „Незабравка“ към СУ „Любен Каравелов“ – Несебър . Ръководителката на групата Андиопа Цветкова връчи на директорката поздравителни адреси от името на кмета на Община Несебър Николай Димитров, благодарение на когото това пътуване стана възможно и от директорката на СУ“Л. Каравелов“ Тодорка Станелова. Те пожелаха на учители и ученици да продължат своето дело за запазване на българския дух далече от Родината. За празника беше поднесен и подарък – картина на несебърския художник Йордан Йорданов , нарисувана специално за случая с пейзаж от града на ЮНЕСКО.
Несeбърската изява започна с кратка презентация, в която бяха показани успехите на групата. Пъстрата палитра от автентични носии и тракийски, пирински и шопски танци, поставени от хореографа Десислава Червенкова, предизвикаха вълнение и сълзи в очите на многобройната публика. „Незабравките“ получиха благодарствен адрес и специален плакет. Концертът закри фолклорна формация „Гергьовден“, Барселона.
Изключително съдействие за цялостната организация на честването и за престоя на несебърските деца в Барсенона оказа Grupo Happy и лично г-н Илиян Пенев.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D1%84%D0%B3-%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D1%81%D1%83-%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5.html">
Pinterest
RSS