Учредиха Национална морска асоциация, която да подпомага образованието и бизнеса

Учредиха Национална морска асоциация, която да подпомага образованието и бизнеса

Национална морска асоциация „Свети Николай Чудотворец“ бе учредена в Бургас. Сдружението с нестопанска цел обедини водещи личности в бранша, които са решени да запазят, надградят и предадат добрите традиции и практики в морското дело на следващите поколения. Целта на асоциациата е да обедини представителите на морските професии и бизнес и да създаде иновативна среда за образование. 

Председател на Учредителното събрание, к.д.п. Дойчин Дойчев, сподели, че заедно с представители на Община Бургас и ръководството на Морското училище са стигнали да извода, че не само образованието, но и морските традиции са разрушени.  „Критериите в световен мащаб са завишени. При посещението ни във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ във Варна, флотилен адмирал Боян Медникаров ни каза: Защо не мислите за колеж в Бургас, в световен мащаб се търсят офицери“, допълни той.

Учредителното събрание на Национална морска асоциация „Свети Николай Чудотворец“ се проведе веднага, след като стана ясно, че Министерството на образованието и науката предава на Община Бургас Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов „Св. Никола“. Кметът Димитър Николов вече пое ангажимент усилията на Общината да бъдат насочени към това Морското училище да стане модерно и да предлага още по-качествено обучение.

Новоучредената морска асоциация ще осъществява своите функции по следните направления: традиции и история; морска култура и спортове, права на моряците и гражданството; образование, интеграция и личностна реализация; екология и устойчиво развитие; законодателство.

За председател на Управителния съвет бе избран контраадмирал Симеон Цеков, секретар-касиер е инж. Христина Жабова – директор на Морското училище, и членове – к.д.п. Стоян Пантов, к.д.п. Дойчин Дойчев, к.д.п. Даниел Канчев, адв. Рубен Николов, кап. Пламен Симеонов.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D1%83%D1%87%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B0%D1%81%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B0%D1%86%D0%B8.html">
Pinterest
RSS