Учители представят своите идеи за повишаване качеството на бургаското образование

Учители представят своите идеи за повишаване качеството на бургаското образование

На 14 юни, петък, в сградата на Бургаски свободен университет ще се проведе конференция на тема „Първокласно начало – от идеята – през практиката – към иновацията“. В нея ще участват 107 учители от 28 училища на територията на общината – 10 средни, 17 основни и 1 начално, както и педагозите от Център за подкрепа на личностното развитие. В програмата на конференцията са включени 24 презентации, разпределени в два панела: „Общи проблеми на педагогическото взаимодействие в началното училище“ и „Проблеми на методиката на обучението по български език и литература и на обучението по математика в началното училище“. Регистрацията на участниците и гостите започва от 08:30 ч. във Фоайето на I-ви етаж в БСУ, а официалното откриване е от 09:00 ч. в Зала 110 на БСУ.

Организатори на форума са Община Бургас и Бургаски свободен университет. В програмата му са включени също така пленарни доклади на проф. Галя Христозова – ректор на БСУ, проф. д-р Евелина Динева и проф. д-р Мария Алексиева.

Целта на конференцията е да даде възможност на учителите да представят добри практики при обучението на учениците в I-ви клас, да обменят информация и опит със свои колеги и да набележат нови насоки за модернизиране и укрепване на системите на обучение и образование в I-ви клас. Тя е част от проекта на Община Бургас „Първокласно начало“, който тази есен ще предложи изцяло нови класни стаи за първолаците в абсолютно всички тукашни училища – от това в най-малкото село до най-голямото градско. Пълна промяна ще претърпят общо 92 класни стаи.

Бургаските първокласници, които ще пристъпят училищния праг наесен, ще учат в помещения с нови антибактериални настилки, лед осветление, нови шкафчета, нови единични чинове, които могат да се конфигурират по различен начин, интерактивни дъски с възможности за използване на електронни учебници и електронен дневник.

По програма „Първокласно начало“ тази година се проведоха и две обучения за учители, чрез които те също се учиха да работят с нови технологии и нови методики за обучение.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D1%83%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D1%82-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B2.html">
Pinterest
RSS