Ученици от Българово и деца със СОП си направиха коледна украса

Ученици от Българово и деца със СОП си направиха коледна украса

Нова коледната украса допринася за настроението в Център за специална образователна подкрепа – Бургас. Тя е изработена от децата в центъра, а техни помощници в начинанието бяха учениците от училище „Васил Левски“ в гр. Българово. Творческата инициатива, освен много настроение, създаде и нови приятелства.

Учениците от Българово се включиха в начинанието с много ентусиазъм, помагаха на своите домакини в рисуването, заедно рязаха, лепиха и създаваха. Резултатът от съвместната работа е колкото красив, толкова и благороден. За гостите това беше своеобразен урок. Учениците разбраха, че хората със специални образователни потребности полагат много усилия, за да постигат целите си, в същото време със собствено темпо и често благодарение на различната си гледна точка, те могат да бъдат и истински творци. Инициативата на Областна администрация Бургас и Народно читалище „Съгласие“ има за цел да насърчи толерантността и да научи децата  да общуват пълноценно с връстниците си с различни уреждания.

В дейностите по създаване на новата украса се включиха и заместник областният управител Владимир Крумов и кметът на град Българово Йордан Йорданов.

„Децата са лишени от всякакви предразсъдъци и това е много ценно. Само можем да се учим от тях.“ – коментира Крумов.

Инициативата е част от Комуникационна стратегия на Република България за европейския съюз, в частта „ насърчаване на толерантността и превенция езика на омразата“.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D1%81%D0%BE%D0%BF-%D1%81%D0%B8-%D0%BD.html">
Pinterest
RSS