Ултра крос триатлонът „Лъвско сърце“ с премиера на големия екран

Ултра крос триатлонът „Лъвско сърце“ с премиера на големия екран

Ултра крос триатлонът  „Лъвско сърце“ 2017  е вече и на големия екран с краткометражен филм. Официална премиера на видеото от второто издание на състезанието ще се състои тази неделя, 5 ноември, от 20:30ч в кино „Одеон“ в София в рамките на Со Спорт Филм Фест, част от So Independent Film Festival. Тогава зрителите ще могат да се запознаят от близо с първия  в България триатлон и да се потопят в емоцията на състезанието.

Кадрите, заснети от Never Know Productions, оживяват благодарение на мистичните звуци в музиката на Иван Шопов и Авигея. Те докосват зрителя до преживяванията на атлетите в трите етапа от надпреварата и разкрива необятната красота на Приморско, Странджа и региона.

5-минутният клип ще накара публиката да усети енергията на планината и морето, да почувства силата на състезателния дух и адреналина, които събуждат свръхсилите във всеки участник – неговото „лъвско сърце“. Видеото проследява пътя и изпитанията на 145 състезатели от старта в морето над потъналия древен град Ранули, през древните светилища и резервати на Странджа до живописните боруни на Маслен нос. В кадър ще видим изключителни български състезатели като олимпийските плувци Цанко Цанков и Георги Палазов, колоездачката Анелия Карагьозян, както и двукратните победители  в „Лъвско сърце“ – бегачката Христина Козарева и триатлонистът Емил Стойнев.

След големия успех на състезанието през 2017-та, „Лъвско сърце“ ще присъства и в спортния календар през следващата година. Третото издание на уникалния по рода си триатлон ще се проведе на 1 септември 2018 г., а повече подробности около подготовката организаторите ще разкрият по време на премиерата тази неделя в кино „Одеон“.

Състезателното видео, дело на продуцентите от Never Know Productions, е част от по-мащабен проект на екипа на „Лъвско сърце“. Организаторите работят усилено по подготовката на късометражен филм за състезанието, който се очаква да бъде готов до края на годината.

Вижте трейлъра към видеото – https://www.youtube.com/watch?v=kt2qrZAbJW8

ЗА ЛЪВСКО СЪРЦЕ

„Лъвско сърце“ е първият ултра крос триатлон в България и се провежда от 2016г. в района на Приморско и Странджа планина. През 2017г. в него взеха участие 145 състезатели – индивидуално и в отбори от 3-ма човека. Те трябваше да преминат трасе с обща дистанция от 140 км, в което са включени традиционните за триатлон етапи, но с многократно увеличен обем: плуване в залив Перла – 3 км, планинско колоездене из Странджа – 116 км и бягане в резерват Ропотамо – 21 км. Маршрутът минава покрай 4 природни резервата и 12 тракийски светилища.

Големите победители във второто издание станаха за втори път Емил Стойнев (с време 06:47:15 часа) и Христина Козарева (с 09:10:42 часа), като Стойнев дори подобри постижението си от миналата година с 24 минути. В щафетата най-добре се представи отбор 3КА в състав Георги Палазов (плуване), Владислав Гюров (колоездене) и Евгени Георгиев (бягане) с общо време, абсолютно равно с това на индивидуалния победител при мъжете – 06:47:15 часа.

Целта на събитието, съчетало спорта на открито с мистична култура и природа, е да събуди свръхчовешкото във всеки участник – неговото „лъвско“ сърце!

Организатори са Сдружение „Лъвско сърце“ и Община Приморско.

Всичко за състезанието следете на http://lionheart.bg/ и на https://www.facebook.com/LionHeartUltra/

Състезанието се реализира благодарение на Община Приморско, Adidas, Bryzos, RAM Bikes, Great Wall, DoppelHerz, Българска федерация триатлон, EkoToi, Geopan, ComNet, Изворна вода Бачково, Захарни заводи, еЛек, DB Schenker и Пистови спасителни служби.

 

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D1%83%D0%BB%D1%82%D1%80%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%BE%D1%81-%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B0%D1%82%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D1%8A%D1%82-%D0%BB%D1%8A%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B5.html">
Pinterest
RSS