Турнир по футбол за детските градини се проведе за втори път в Несебър

Турнир по футбол за детските градини се проведе за втори път в Несебър

Над 70 деца взеха участие в спортната надпревара

За втора поредна година футболен клуб „Атлетик-2014” организира турнир между детските градини в Несебър, който се проведе под патронажа на кмета на града Николай Димитров. В надпреварата взеха участие над 70 деца от  ОДЗ „Калина Малина”, ЦДГ „Моряче” и ОДЗ „Яна Лъскова”. IMG_0939 copyПроявата, която се  състоя на градския стадион, бе наситена с много оспорвани двубои, придружени от аплодисментите на родителите и гостите на турнира. Меренето на сили и умения на зеленото поле се превърна в истински спортен празник с много настроение и усмивки.  Кметът Николай Димитров бе сред гостите, уважили проявата, и от името на община Несебър поздрави участниците и им пожела успех. В обръщението си градоначалникът сподели, че за Общинската администрация и Общински съвет е приоритетно развиването на спортните навици и култура у децата, защото така те се учат на дисциплина, изграждат се като характери и развиват качества, които само спортът може да им даде. На турнира присъстваха още председателя на Общинския съвет Румен Кулев и общинските съветници Красимир Мавров, Пейчо Колев, Атанас Терзиев.

IMG_1015 copyСлед оспорваните надпревари, при малките (трета подготвителна група)  на първо място завършиха футболистите на ОДЗ „Яна Лъскова”, на второ място се класира отборът на ЦДГ „Моряче” и на трето място – ОДЗ „Калина Малина”. При големите (четвърта подготвителна група) купата спечели отборът на ОДЗ „Калина Малина” с две победи – 2:1 срещу ОДЗ „Яна Лъскова” и 3:1 срещу ЦДГ „Моряче”. Второто място беше отредено за децата от ОДЗ „Яна Лъскова”, а на трето място се нареди тимът на ЦДГ „Моряче”.

И тази година малките футболисти спечелиха награди, купи и медали. Отличията им бяха връчени от кмета на община Несебър Николай Димитров, председателя на Общинския съвет Румен Кулев и съветниците Красимир Мавров и Атанас Терзиев.

 

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D1%82%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%80-%D0%BF%D0%BE-%D1%84%D1%83%D1%82%D0%B1%D0%BE%D0%BB-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D1%81.html">
Pinterest
RSS