Туристически фестивал в Несебър приключи с грандиозно светлинно шоу

Туристически фестивал в Несебър приключи с грандиозно светлинно шоу

В продължение на два дни Несебър беше домакин на туристически фестивал, който се проведе в рамките на програмата за трансгранично сътрудничество между РТурция и РБългария, по проект „Промотиране на историческите, културни и туристически богатства на Одрин и Несебър“. Фестивалната програма се проведе на две сцени – пред сградата „Артиум“ на площад „Жулиета Шишманова“ и на сцената на амфитеатъра в стария град.  Многобройната публика бе привлечена от жанровото и сценично разнообразие, което домакини и гости бяха подготвили. Редуваха се изпълнения на автентичен фолклор, съвременна музика и модерни танци.

Празниците на приятелство и сътрудничество между България и Турция, в частност представени от Несебър и Одрин завършиха с грандиозен светлинен спектакъл проектиран върху крепостните стени. Публиката отново видя образи и сцени характерни за морския ни град и преживя вълнуващи моменти от хилядолетната слава на Несебър.

Внушителните светлинни ефекти, на които многобройната публика стана свидетел бяха изпълнени с техника, закупена със средства по текущата програма за трансгранично сътрудничество между България и Турция. По нея има завършени вече няколко проекта, като най-значителните са: реконструкцията и рехабилитация на сградата на старата поликлиника, превърната в Демонстрационен център на занаятите; модернизацията и превръщането на детската градина в стария град в съвременно,съобразено с всички  изисквания просветно заведения; полагане на гранитен паваж по улица „Месамбрия“ и др.

 

 

 

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%84%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BB-%D0%B2-%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D1%80-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BA.html">
Pinterest
RSS