Танцьори от несебърска школа по изкуства гостуваха в Тайланд

Танцьори от несебърска школа по изкуства гостуваха в Тайланд

Преди броени дни Детска фолклорна група при Обединена общинска школа по изкуствата – Несебър се завърна от поредното задгранично турне в далечния изток. Младите несебърски таланти отново бяха посланици на българското музикално-танцово фолклорно   изкуство далеч зад  пределите на родината.

 По покана на борда на директорите на Университета „Суриндра Раджабхат” в провинция  Сурин, Тайланд, фолклорният ансамбъл при ООШИ отпътува за Банкок и Сурин, където взе участие в третото издание на „Сурин международен културен обмен”, заедно с представители на още 11страни – Полша, Русия,Камбоджа, Индия, Хърватия, Бангладеш, Израел, Филипини, Лаос, Индонезия, Непал.

В рамките на събитията, съпътствали културния обмен, децата на Несебър, ръководени от директора на ООШИ д-р Данислав Кехайов и преподавателя по български народни танци Тони Йотов, представиха част от българските традиции и култура.

Със своите емоционални изпълнения, красива музика и хореография нашите малки изпълнители успяха да спечелят сърцата на многобройната публика.

В няколко училища, който  посетиха,  се състояха срещи с тайландски деца.  Нашите танцьори запознаха местните младежи   с богатството от ритми в българските танци, заредиха ги с много положителна енергия и доказаха отново, че танцът е магия за душата, опиат за тялото и сила за духа.

На модно ревю, организирано в една от вечерите, нашите танцьори демонстрираха традиционни национални костюми и показвайки усет за красота, финес, естетика, съвършенство.

 

 

 

 

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%86%D1%8C%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D1%88%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0-%D0%BF%D0%BE-%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D1%83%D1%81.html">
Pinterest
RSS