Старите казарми в Морската градина стават модерен център за деца с увреждания

Старите казарми в Морската градина стават модерен център за деца с увреждания

Местни фирми могат да участват в конкурса за избор на изпълнител чрез онлайн платформа EURO NECO

Полуразрушените сгради на 24- ти пехотен черноморски флот в Морската градина ще се превърнат нов, модерен и функционален Дневен център за деца и младежи с увреждания. Това съобщи кметът Димитър Николов, след като Община Бургас спечели финансиране за проекта.

Старите полусрутени казарми в Морската градина ще бъдат преустроени и на тяхно място ще се изгради достъпна и функционална сграда, предлагаща цялостна грижа за децата и младите хора с увреждания.

Новият център ще разполага със специализирани кабинети за различен вид терапии и групови занимания, сензорна стая, салон за физикална терапия и рехабилитация с видео стена, стаи за почивка и развлечения.

Местоположението на сградата е изключително подходящо, тъй като в близост има плувен басейн и база за конна езда, където да се извършват терапевтични и рехабилитационни дейности.

Процедурата за избор на изпълнител стартира днес. Тя е обявена от Департамента на Военноморските сили на САЩ, който ще финансира проекта. В процедурата могат да участват бургаски фирми чрез регистрация в онлайн платформата EURO NECO, или да си свалят документите за участие  на адрес https://euro.neco.navy.mil. Всички съобщения/поправки, свързани с обявлението, ще бъдат публикувани на https://euro.neco.navy.mil./

Изпълнителят трябва да завърши всички строителни работи в рамките на 360 календарни дни след сключване на договора.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8-%D0%B2-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82.html">
Pinterest
RSS