СНЦ „Авигея   Шаама“ представи община Несебър на кръгла маса  в Народното събрание

СНЦ „Авигея Шаама“ представи община Несебър на кръгла маса в Народното събрание

Сдружението с нестопанска цел „Авигея Шаама“ представи Община Несебър на кръгла маса, провела в Народното събрание. Събитието бе под надслов „Заедно можем да победим диабета“.

Поканата за участие бе във връзка с разработването и приемането на национален проект за борба с болестта.

Форумът бе организиран под патронажа на Комисията по здравеопазването към 44-ото Народно събрание по инициатива на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM). Присъстваха председателят на здравната комисия д-р Даниела Дариткова, проф. Цветалина Танкова, началник на Клиниката по диабетология в УСБАЛЕ „Академик Иван Пенчев“ и др.

Поканата към сдружението бе отправена във връзка с участието му по-рано през годината в семинар, организиран от Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България на тема „Диабетът – предизвикателства и решения“.

На тази национална среща г-жа Дочка Коджабашева – председател СНЦ „Авигея Шаама“, направи презентация на тема: „Грижа чрез любов за хората” и представи дейността на сдружението в борбата за овладяване на диабета в община Несебър.

Г-жа Коджабашева презентира модел за работа, който обединява усилията на ръководството на Община Несебър и доброволчески организации, за установяване на рискови групи и профилактика на хора, застрашени или страдащи от диабет.

През изминалите години сдружението, съвместно с Община Несебър, разви редица инициативи, свързани с установяване на здравния статус на жителите от населените места в общината: бяха извършени профилактични прегледи и измерване на кръвната захар в изнесени лаборатории в съставните селища и бе организирано посещение на лекари, който разясниха основните методи и мерки за овладяване на диабета в различните му фази.

 

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D1%81%D0%BD%D1%86-%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B5%D1%8F-%D1%88%D0%B0%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D0%B0.html">
Pinterest
RSS