Снимат филм за Петя Дубарова в Бургас

Снимат филм за Петя Дубарова в Бургас

Тази година, точно четири десетилетия след смъртта й, ще бъде заснет първият български филм за Петя Дубарова. Заглавието му е заимствано от едноименния разказ на поетесата – „Петя на моята Петя“. Изгледайте произведения първи тийзър, който ще ви потопи в атмосферата на филма и ще отгърне някои страници на сюжета.

Всички сцени на открито в „Петя на моята Петя“ ще бъдат заснети през юни в Бургас, родният град на поетесата. Сред ангажираните актьори са изгряващите звезди Александра Костова, Алена Вергова и Ясен Атанасов, редом с доказаните професионалисти Васил Банов и Албена Павлова. Имената на останалите никак не са безизвестни, но засега се пазят в тайна.

Това е един много БУРГАСКИ проект. Хора от нашия град също ще могат да изиграят своята малка, но важна роля в него, тъй като за снимките през юни тук ще се набират доста статисти за отделни сцени.

Продуцент на проекта е Николай Урумов („Домашен арест“, „Кантора Митрани“, „Вила Роза“), самият той роден и израснал в Бургас.

Автори на сценария са две заклети почитателки на стиховете на Петя Дубарова – Нели Димитрова („Love.net“, „Възвишение“, „Връзки“, „Домашен арест“, „Скъпи наследници“) и Валентина Ангелова („Под прикритие“, „Домашен арест“, „Скъпи наследници“). Двете авторки подчертават, че това няма да е биографичен филм, но въпреки това бургаската поетеса ще бъде претворена на големия екран. Сценарият е вдъхновен от поезията и личността на Петя Дубарова, но без да разказва за живота й. Действието се развива в наши дни и се концентрира върху историята на съвременно бургаско момиче, също на име Петя.

Александър Косев („Столичани в повече“, „Домашен арест“, „Кантора Митрани“, „Дървото на живота“, „Връзки“, „Откраднат живот“, „Скъпи наследници“) ще е режисьор на филма. По заснемането му той ще работи с оператора Иван Вацов (Вила Роза, Привличане, Expendables).

Продукцията се осъществява с финансовата подкрепа на Национален филмов център и Община Бургас. Партньор на проекта е и домът-музей „Петя Дубарова“, а авторите имат пълното съдействие на сестрата на поетесата – Елица Дубарова.

 

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%8F-%D0%B4%D1%83%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B2-%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81.html">
Pinterest
RSS