Сигурността, спокойствието и достъпът до плажната ивица – на дневен ред в Слънчев бряг през този сезон

Сигурността, спокойствието и достъпът до плажната ивица – на дневен ред в Слънчев бряг през този сезон

Слънчев бряг е най-големият морски курорт на Балканите. Комбинацията от черноморския загар, дневни и среднощни забавления, изискана атмосфера и релакс, съчетани с база, надхвърляща средноевропейското ниво, привлече през изминалия сезон над 2 млн. посетители от цял свят.  Това превръща Слънчев бряг в „Перлата на Черноморието” и в една от най-големите реклами за България като туристическа дестинация.

Положителният имидж на курортния комплекс влияе пряко върху цялостния имидж на страната ни и осъзнавайки  това, отговорните държавните институции – още преди започването на активния сезон, предприеха необходимите мерки за обезпечаване на безопасността и спокойствието на летовниците.

Инфраструктурните подобрения, оборудването с повече камери за улично видео наблюдение и озеленителни процедури, за които отговаря „Слънчев бряг” АД, са финализирани. Държавата, в лицето на министъра на туризма, НАП, РИОКОЗ, РДНСК, Инспекцията по труда, Бургаски митници, Комисия за защита на потребителите и Полицията, ще следи през целия сезон за нарушители на българското законодателство и обществения ред. Регулярните проверки на компетентните органи целят гарантирането на спокойствието и сигурността на почиващите, като паралелно с това на фокус ще са трудовите договори, длъжностите, на които се назначава персонала, плащането на осигуровки и наличието на разрешителни за работа на таксиметровите шофьори.

Главните артерии и крайбрежната алея са разчистени от незаконни постройки. От началото на годината са съборени над 70 търговски обекта, като е заложено до края на 2017 г. броят им да достигне 300. Взетите мерки не подминаха и конфликтните точни – крайбрежната алея и плажната ивица. Целта е да бъде осигурено свободното преминаване и достъпът на туристите до плажа.

През Лято 2017 г. посетителите на плажа „Слънчев бряг – север” ще се радват на по-ниски цени на чадъри и шезлонги. Причината е в избора на нов концесионер, който ще ги отдава по 8 лева, за разлика от предшественика му, който взимаше с 2 лева повече.
За джебчии по плажа ще следят и полицейски патрули, като за сигурността в комплекса ще се грижат общо 500 командировани органи на реда, сред които и  цивилни.

 

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D1%81%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D1%8A.html">
Pinterest
RSS