Санкционират собствениците на имоти зад плаж “Корал”

Санкционират собствениците на имоти зад плаж “Корал”

Изненадваща проверка установи редица нарушения

Заради безстопанственост и липса на заграждение ще бъдат санкционирани собствениците на частните имоти, разположени зад морски плаж „Корал“.  При проверката на един от трите плажа за природосъобразен туризъм е констатирано, че има каравани, разположени в терена на частна фирма, като са монтирани и тоалетни.

Открити са нарушения на морски плаж „Корал“, незаконно се черпи електроенергия и вода.

При инспекцията е констатирано наличие на незаконна постройка, разположена в имот държавна  собственост, от която нерегламентирано се черпи електроенергия.  По този повод  Министерството на туризма ще подаде незабавно сигнали до електроразпределителното дружество ЕВН и до кмета на Община Царево, МВР и прокуратурата.

Министър Ангелкова коментира, че ситуацията на „Корал“ от днес доказва за пореден път необходимостта от ясен регламент къде може да се къмпингува. Идеята е със Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма да се облекчи режимът за изграждане на къмпинги, но те да бъдат само на регламентирани места с необходима инфраструктура и хигиенно-санитарни условия. През септември 2017 г. работната група, създадена със заповед на министър Ангелкова, трябва да излезе с предложение за регламент на къмпингуването или да препотвърди вече гласувани миналата година текстове. В комисията участват експерти от различни ведомства и представители на екологични и други неправителствени организации.

Изненадващата инспекция на министъра на туризма Николина Ангелкова и екипа й в зоната на „Корал” е извършена съвместно с кмета на Община Царево Георги Лапчев, представители на РИОСВ, РЗИ, МВР, областна управа.

Остави коментар

*

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82-%D1%81%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B8.html">
Pinterest
RSS