Реновират двора на бившата Мъжка гимназия в Бургас

Реновират двора на бившата Мъжка гимназия в Бургас

Започва цялостна реконструкция в огромния двор на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“/ГРЕ „Г.С. Раковски“ – сградата на бившата Мъжка гимназия, както я знаят старите бургазлии.  Училището датира от 1888 година. Докато сградата е претърпяла няколко сериозни ремонта, в двора са правени частични промени. Сега той ще бъде модернизиран основно. Такова нещо не се е случвало там от времето, когато е заснета сцената от филма „Опасен  чар“, в която Тодор Колев чака от училището да излезе Невена Коканова, припомнят от Общината.

В двора ще бъдат обособени игрища за баскетбол, футбол, волейбол, хандбал, лекоатлетическа писта, зони за фитнес и тенис на маса. Ще се положат модерни спортни настилки, сред които и ударопоглъщаща на необходимите места. Учениците ще могат да използват нови съоръжения и уреди при своите физкултурни занятия. В двора ще бъдат оформени приятни зелени площи, при запазване на здравите стари дървета и внасяне на нови фиданки. Ще се монтира и ново осветление.

Това е поредна стъпка към превръщане на целия район в един от най-модерните образователни кампуси в страната. В предишните години бе построен триетажният спортен корпус с покрит басейн към двете престижни бургаски училища, а съседното старо сиропиталище бе изцяло обновено, за да се превърна в ОУ „Коджакафалията“.

 

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D1%88%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D1%8A%D0%B6%D0%BA%D0%B0-%D0%B3%D0%B8%D0%BC%D0%BD.html">
Pinterest
RSS