„Редки тъпанари” в Поморие

„Редки тъпанари” в Поморие

По покана на Културна организация „Арт Мелпомена” – гр.Бургас, Драматичен театър „Сава Огнянов” – Русе представя спектакъла на Теди Москов „Редки Тъпанари” – криминална комедия по филма на Марио Моничели „Неизвестни извършители”. Спектакълът ще се проведе днес /31 август/ на сцената на читалище „Просвета – 1888” в град Поморие от 20:00 часа.

Сюжетът на „Редки тъпанари” е силно комедиен и разкрива трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща. Те са фрапиращо непрофесионални и абсолютно неподходящи за престъплението, с което са се нагърбили. Разбира се, самочувствието им е обратно пропорционално на възможностите им. Бандата им се състои от некадърен спортист, провалил се адвокат, уволнен кино оператор, бездарен сицилиански мафиот и младоженец, захванал се да краде в деня на сватбата си. Ние съчувстваме на тези бандити, за разлика от днес, когато филмите ни карат зорлем да им се възхищаваме. Паралелно с кражбата се раждат и две любовни истории. Ражда се и „престъплението на века“. Разбира се няма да разказвам сюжета, тъй като това е пагубно за всяка криминална история.

Филмът на Моничели „Неизвестни извършители” е от епохата на италианския неореализъм и е номиниран за Оскар през 1958 г. В него участват грандиозните артисти Марчело Мастрояни, Тото и Викторио Гасман. А артистите в спектакъла не са по- лоши от тях. 

„Със Симон Шварц преработихме сценария, така че да го доближим до съвременна България, а именно – бедна, крадлива и безперспективна за огромен брой хора. Между Италия през 50- те години на миналия век и България в наши дни има някаква „роднинска“ близост.“, споделя Теди Москов.

Билети можете да намерите на касата в центъра на Поморие, при работно време от  10:30 ч. до 12:30 ч. и от 16:30 ч. до 21:00 ч.
Телефон за информация: 0898/ 420 537.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BA%D0%B8-%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B5.html">
Pinterest
RSS