Работилница за здравословни храни и напитки с ученици от Свети Влас и Слънчев бряг

Работилница за здравословни храни и напитки с ученици от Свети Влас и Слънчев бряг

Tемата за здравословното хранене бе предмет на съвместната инициатива на ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“ – град Свети Влас и Професионална гимназия по туризъм „Иван Вазов“- Слънчев бряг.

Бъдещите хотелиери, готвачи и бармани показаха завидни умения при приготвянето на лакомства по здравословни рецепти. Особено впечатляващи бяха бонбони от сушени плодове и ядки без захар и глутен и цитронадата с Алое вера.

В „Работилница за здравословни храни и напитки“ взеха участие учителите по практическо обучение в гимназията по туризъм Жана Белчева, Христина  Панчукова и Владимир Милков, заедно със своите ученици, Белослав Белчев, Радостина и Панчо – 9б клас, с профил „Ресторантьор“  и Мартин Здравков от 12 клас, професия „Готвач“.  Присъстващите бяха впечатлени от майсторските умения на  Владимир Милков, бивш ученик на гимназията и носител на награди от Националното състезание „Най-добър млад барман“ – първо място и  „Най-добър барман“ при мъже в състезание на Асоциацията на барманите – отново класиран първи.

Инженер Ваня Андреева, заместник-директора на Професионална гимназия по туризъм „Иван Вазов“ – Слънчев бряг, направи  презентация  на тема „Модерно е да се храниш здравословно“. Целта бе начина на хранене да се представи не само като модна тенденция, но и като част от съвременната култура в кулинарията. Акцентите в нея бяха консумацията на сезонни плодове и зеленчуци, брой хранения дневно, количество на течностите необходими за правилното функциониране на метаболизма.

«Работилница за здравословни храни и напитки» е първата от поредицата съвместни мероприятия, свързани със здравословното хранене на учениците, които ще бъдат представени от ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“-град Свети Влас и Професионална гимназия по туризъм „Иван Вазов“- Слънчев бряг.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-%D0%BD.html">
Pinterest
RSS