Проблемът с транзитния трафик в Бургас е на половина решен

Проблемът с транзитния трафик в Бургас е на половина решен

След пускането в експлоатация днес на четирилентовия път на реконструираната улица „Крайезерна“, проблемът с транзитния трафик в Бургас е наполовина решен. Това заяви кметът Димитър Николов пред БНР-Радио Бургас.

Последният етап от Южния обход на града включва цялостна реконструкция на пътен възел „Владимир Павлов“. Така ще бъде изцяло облекчен трафикът за Южното Черноморие.

„В момента сме стартирали процедура за изграждане на още една лента на надлеза. Желанието на Община Бургас е да осигури допълнителни 3.5 метра габарит на конструкцията на моста. Разширяването на надлеза ще позволи транзитния трафик от София в посока Южното Черноморие да не се смесва с трафика, който идва от „Трапезица“ в посока „Тодор Александров“, а да има самостоятелна транзитна лента за скоростно изнасяне в посока пътен възел Юг“, сподели кметът Николов.

Той обяви, че следващият етап от облекчаването на трафика и извеждането му от Бургас ще бъде изграждането на Северния обход на града, който ще свърже движението с предстоящия четирилентов път Бургас- Слънчев бряг.

„След бензиностанция „Ром петрол“ и недовършения жп прелез, който в момента съществува, с детелина се отклонява движението в посока Сарафово до тенис кортовете им и сервизите на „Ситроен“. Оттам трафикът се влива в четирилентовия път в посока надлез „Каблешково“, след това към Сарафово, Летище Бургас и Поморие“, допълни още кметът Николов.

Община Бургас и Агенция „Пътна инфраструктура“ ще финансират бъдещия Северен обход на града.

Извеждането на транзитния трафик от Бургас ще подобри екологичните показатели, като се намалят задръстванията, пътните инциденти, шумът и вредните емисии във въздуха.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D1%8A%D1%82-%D1%81-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%BA-%D0%B2-%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0.html">
Pinterest
RSS