Пристанище Бургас  ще участва в първия за годината международен круизен форум в Испания

Пристанище Бургас ще участва в първия за годината международен круизен форум в Испания

Бъдещото развитие на пасажерските превози, капацитета и възможностите на „Пристанище Бургас” ЕАД ще бъдат представени на  първото за годината международното круизно изложение „Seatrade Cruising Forum 2015”. То ще се проведе в периода 20-23 януари в  Картагена, Испания и е под мотото „Да разширим границите на круизния сезон”. В него участие ще вземат председателят на Съвета на директорите на „Пристанище Бургас” ЕАД Иван Капитанов и изпълнителният директор на порта Диян Димов.

По време на форума те ще се срещнат с ръководителите на известни круизни компании, които оперират в различни точки на света, както и с представителите на водещи туроператори, специализирани в пасажерски пътувания. В международното изложение ще участва Асоциацията на Средиземноморските Круизни Пристанища – MedCruise, чиято цел е да  развива круизната индустрия в Средиземно море и прилежащите му морета. Асоциацията има 73 членове, представляващи повече от 100 пристанища по средиземноморския регион, включително Черно море, Червено море и Близкия Атлантическия океан. Асоциирани членове на MedCruise са други 31 сдружения, представляващи туристически бордове, корабни и пристанищни агенти.

„Круизният бизнес изисква не един, а няколко порта за формиране на печеливша дестинация за корабособствениците. Предвид ситуацията в Украйна и Русия, където са разположени част от атрактивните пристанища – Одеса, Ялта, Сочи, Севастопол,  се очаква, крузите само в Черно море да не са много предпочитани. Бургас има предимството, че е първото пристанище в Черно море, което напълно удовлетворява като газене и най-големите пасажерски кораби и  има шанс да работи еднакво силно в две направления. Занапред ще се стремим круизия регион Мраморно-Средиземно море, с начална и крайна точка Истанбул, задължително да включва и пристанище Бургас”, каза преди отпътуването за изложението изпълнителният директор Диян Димов. Той допълни, че договарянето на посещения на пасажерски кораби се прави за две години напред.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%89%D0%B5-%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81-%D1%89%D0%B5-%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%B2-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8%D1%8F.html">
Pinterest
RSS