Приморско събира смелчаци с лъвски сърца за ултра триатлон

Приморско събира смелчаци с лъвски сърца за ултра триатлон

И тази година в гр. Приморско ще се организира ултра триатлонът „Лъвско сърце“, в който ще се състезават  общо 145 участници.  Надпреварата ще се проведе на 2-ри и 3-ти септември в района на Странджа планина и Приморско. 

Категорите, в които ще трябва да се състезават участниците са плуване, планинско бягане и колоездене в две направления – индивидуални атлети и щафетни отбори от трима. Те ще трябва да преминат трасе с обща дистанция от 140 км. в рамките на 12 часа и 30 минути.

Сред участниците в състезанието ще има и представители на община Приморско. Те са сформирали отбор и ще се борят за призовата позиция в щафетната дисциплина. 

Началото ще бъде дадено от Станимир Борисов, който ще покаже своите умения във водата, където трябва успешно да преплува 3 км. След това щафетата ще бъде предадена в ръцете на Станислав Савов, който ще измине с велосипед общо 116 км. Финалната линия на състезанието ще пресече Радка Василева, която трябва да пробяга 21 км. в резерват Ропотамо. Сборът от времената на тримата участници ще оформи крайното класиране на отбора на Приморско.

В категория Ултра (индивидуално) ще се състезават 64 мъже и жени, докато в щафетата ще включат 81 състезатели в 27 отбора.  Дамското участие тази година също е силно. 7 състезателки ще се включат в индивидуалната надпревара, а в категория „Щафета“ те са 14 общо, като има един изцяло женски отбор.

„Радваме се, че всички медалисти при мъжете и жените от миналата година ще участват отново. Това показва, че са уверени, че си струва да дойдат, че ние сме предложили нещо, достатъчно да мотивира тези добри спортисти, които подбират в кое състезание да участват през сезона“, заяви Филип Шавов от организационния екип. 

Желаещите да станат част от ултра крос триатлона могат да се запишат на уебсайта на събитието – www.lionheart.bg.  Всички любители на спорта и предизвикателствата също са добре дошли на плаж Перла в Приморско да подкрепят атлетите и да споделят с тях емоциите от изпитанието.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D1%81%D0%BC%D0%B5%D0%BB%D1%87%D0%B0%D1%86%D0%B8-%D1%81-%D0%BB%D1%8A%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D1%8A.html">
Pinterest
RSS