Премиерът Борисов няма да присъства на откриването на нов път край Поморие?

Премиерът Борисов няма да присъства на откриването на нов път край Поморие?

Днес откриват пътя от Бургас за Слънчев бряг в участъка Ахелой – Поморие и по обхода на Ахелой. Впечатление прави, че липсват полицейски патрули и специални части, които да обхождат и изследват траекторията, осигурявайки безопасността на премиера Бойко Борисов. Не се виждат коли на жандармерията. Няма дори кръжащ вертолет в небето, какъвто правеше впечатление, когато министър-председателят режеше лентата на незавършеното рибарско пристанище в Поморие, недоизградено по европроект за 16 милиона лева.


Пътищата са гордостта на премира ни. Въпреки, че са в ужасно състояние и се нуждаят от перманентни ремонти. Нищо, че са нови!
По тях трябваше да пътуват чуждестранни инвестиции към България, но от началото на първия му мандат до сега, виждаме само стоповете им – заминават си. По тази презумпция Борисов е винаги там, където се е полагало асфалт и е дошъл редът за рязането на лентата. Неговият ред. Но явно този път Бойко Борисов е решил да отстъпи тази чест на министър Николай Нанков. И така е редно, защото Нанков оглавява МРРБ. Задачите на премиерите в парламентарните републики са далеч по-важни и не върви Борисов да бъде навсякъде, където ще играят ножиците. Особено пък за пътища, които в цивилизованите държави са отдавна изградени и не се раздробяват и пропадат за 3 месеца.

Има и нещо друго. Може би Бойко Борисов избягва среща с кмета си на ГЕРБ – общинският Иван Алексиев.
От ядрото на ГЕРБ отдавна се носи мълвата, че вероятността да бъде издигнат Алексиев за трети мандат е почти нулева. В унисон с това са и настроенията сред електората на ДПС в община Поморие, с чиято подкрепа е избран.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80%D1%8A%D1%82-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%BD.html">
Pinterest
RSS