Президентството потвърди: Кметът на Поморие иска военния санаториум

Президентството потвърди: Кметът на Поморие иска военния санаториум

На 23.08. т.г. НА БРЕГА осветли нестихващите мераци на поморийския кмет Иван Алексиев да придобие военния санаториум в града, като огласи част от разговора при закритата за медиите среща в Ахелой между президента Румен Радев, представители на местната и държавната власт.
В публикацията със заглавие „Областният на Бургас оспори решението на ОбС-Поморие за „ВИТА“, кметът търси съдействие от президента„, написахме:

Мераците на поморийския управник Иван Алексиев да придобие като кмет апетитния имот на брега на морето стигнаха и до президента на Република България Румен Радев.

На 20.08.2017 г. президентът Румен Радев посети град Ахелой по случай 1100 години от славната за България битка между българските и византийските отряди. По време на визитата, между главнокомандващия на въоръжените сили на Република България, част от съветниците му, кмета на община Поморие, кмета на Ахелой, депутати, областния управител на Бургас и други официални лица, бе проведена среща при затворени за медиите врати.  Възползвайки се от ситуацията, кметът на Поморие Иван Алексиев е повдигнал темата за бившия военен санаториум в черноморския град, сега – МБПЛР „ВИТА“ (тук). Той не е скрил неистовия си апетит – държавният имот да стане общински, търсейки съдействие от президента като мост между Община Поморие и Министерството на отбраната. 

Президентът му е заявил в прав текст „да намали децибелите по този въпрос“ (тук), като е допълнил, че разпореждането с военни имоти не влиза в правомощията му и подкрепя решението на Министерството на отбраната. 

Защо кметът на Поморие от ГЕРБ Иван Алексиев продължава да драпа за ценния терен от 11,8 декара, разполагащ с два бряга – на Черно море и Поморийското езеро, ако не е поел ангажимент към някого, а не може да го изпълни? Още повече, след като решението имота да бъде прехвърлен за управление от държавното дружество „ВИТА“ е взето от кабинета на премиера Бойко Борисов.

Алексиев обиколи всички възможни държавни институции, като мина през националния омбудсман Мая Манолова и стигна чак до президента Радев, но и това не го увенча с така желания успех – Военният санаториум да бъде преобразуван в общинска собственост. Единствено в близките отношения на поморийския кмет с ДПС и Камен Костадинов може да бъде търсено някакво логично обяснение на действията му, защото Община Поморие е най-голямата агенция за недвижими имоти в рамките на териториално-административната единица и специалист по продажбата им. А брокерите работят срещу комисиона.

Вместо отговор от Община Поморие и кметa Алексиев, който използва годишнината от битката при Ахелой да занимава президента Радев с апетитите си към държавни имоти, не за първи път наша публикация се озова на официалната общинска страница като „фалшива новина“.

На сайта на Община Поморие има рубрика, която с хипер-линк води към Facebook страницата на институцията, от която манипулират общественото мнение и клеветят медии, заклеймяват истините за поморийския кмет и управлението му като фалшиви новини.

Публикацията на сайта НА БРЕГА: „Областният на Бургас оспори решението на ОбС-Поморие за „ВИТА“, кметът търси съдействие от президента„, бе препечатана и от друга медия, и отново попадна в тайфуна на клеветническата кампания на Община Поморие за „фалшиви новини“.

Вместо да работят, от Община Поморие, която отделя 11,2 милиона лева годишно за заплати от парите на данъкоплатците за раздутия си щат от гласоподаватели (тук), роднини и приятели, се занимават с въвличането на институцията в съдебни дела, публично разпространявайки неистини за различни медии, които информират обществеността за действията и бездействията на поморийския кмет. 

Докато кметът Иван Алексиев иска да тегли нов банков заем с главница 18 милиона лева и се занимава с разпространяването на неистини през общинския сайт, от Администрацията на Президента отговориха, че на срещата с президента Румен Радев градоначалникът е изразил желание да придобие военния санаториум в Поморие.

В разговора си с президента, Иван Алексиев е проявил интерес и към други имоти на Министерството на отбраната, намиращи се в общината, допълват от Админстрацията на Президента. А както е известно, Община Поморие е специалист по продажбата на общинска собственост и най-голямата агенция за недвижими имоти на териториално-административната единица.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B4%D0%B8-%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF.html">
Pinterest
RSS