Посланикът на Република Косово посети Несебър

Посланикът на Република Косово посети Несебър

Преди дни в сградата на старото кметство, кметът на Община Несебър Николай Димитров се срещна с Негово превъзходителство посланика на  Република Косово Едон Цана. Г-н Цана беше придружен от почетния консул на Косово в България – Пламен Копчев.

Проведеният   разговор целеше опознаване между двете страни и обмяна на идеи за конкретно сътрудничество в областта на туризма и културата.

Срещата откри кметът на Несебър, който приветства посланик Цана с назначаването му за главен представител на Косово в България. В своето слово  той подчерта широките и плодотворни връзки, които градът поддържа както с държави от Балканите, така и със страни от целия свят. Основен акцент бе поставен върху възможностите Несебър да бъде посредник и свързващо звено между различните култури и държави. Чрез своята богата история и архитектура Несебър  привлича не само множество туристи, но е и  представителна дестинация както за български, така и за много чуждестранни делегации.

Г-н Цана благодари за топлото посрещане и изрази удоволствие от възможността да посети Несебър.

Изключителен интерес  предизвика темата  за развитие на фестивален и  рекреативен морски туризъм и  културен обмен.

Г-н Димитров и г-н Цана се разделиха с обещанието да продължат да работят за сближаване  и развитие на отношенията между Несебър и Посолството на Република Косово в България и  за осъществяване на съвместни проекти.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%B5%D1%82.html">
Pinterest
RSS