Полицията погна  нелегалните таксита в Несебър и Слънчев бряг

Полицията погна нелегалните таксита в Несебър и Слънчев бряг

Общо 141 таксиметрови автомобила, работещи на територията на Община Несебър / приоритетно в курортен комплекс „Слънчев бряг/, са проверени от съвместни екипи на служители от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас, Държавната агенция по метрология и технически надзор и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” – Бургас.

Съставени са 17 акта и 21 фиша по линия на „Пътна полиция”, 5 акта за нарушаване на изискванията на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” – Бургас и са съставени три констативни протокола от служители на Държавната агенция по метрология и технически надзор. Най-честите констатирани нарушения са : превоз на пътници без лиценз за упражняване на таксиметрова дейност / в единия от автомобилите, превозващи нелегално като такси потници са открити четирима руски туристи/, непопълване на пътен лист, нередовни документи на водача и на автомобила, неосветени таксиметрови табели, некоректно пломбирани таксиметрови апарати и др. 

Припомняме, че преди броени дни на територията на Община – Бургас бе проведена сходна специализирана операция с оглед установяване на нарушения и престъпления от водачи, извършващи таксиметров превоз на пътници, като от проверените 11 леки таксиметрови автомобили, в два са открити монтирани устройства и приспособления – тип «помпичка», които дават възможност за записване и отчитане на неверни данни, т.е. манипулиране на електронните таксиметровите апарати с фискална памет, с което се ощетяват клиентите. При проверката на други четири леки таксиметрови автомобила бе установено, че водачите им извършват превози на пътници с електронни таксиметрови апарати с фискална памет, които са с нарушена контролна пломба. На два от таксиметровите водачи бяха отнети шофьорските книжки.

Подобни специализирани проверки е предвидено да продължат да се провеждат на територията на цялото Южно Черноморие от служителите в сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас, Държавната агенция по метрология и технически надзор и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” – Бургас, като идеята е да се завиши контрола над таксиметровите превози и до минимум да сведат случаите на нерегламентиран превоз на пътници, по начин който застрашава здравето и живота им или ощетява финансово, както пътниците, така и държавния бюджет. 

 

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B0.html">
Pinterest
RSS