Общински съветници от ГЕРБ с подкрепа към „Социален център“ – Бургас

Общински съветници от ГЕРБ с подкрепа към „Социален център“ – Бургас

Общинските съветници от ГЕРБ-Бургас Димитър Людиев и Илияна Гъбева за пореден път посетиха Сдружение „Социален център Бургас“ и се включиха в заниманията на Творческата работилница. Те бяха впечатлени от новите инициативи на хората с увреждания, които с много старание и желание се подготовят за предстоящите празници Никулден и Коледа. Председателят на социалното сдружение Марионела Стоянова показа на общинските съветници специално изработени картички, играчки и друга тематична украса, които носят елементи от следите от фестивала „Включи града“.

Илияна Гъбева изненада Николай Мирчев със сбъдване на една негова мечта – уроци по китара. „С хората от Социалния център вече сме приятели и често ги посещаваме. Опознавайки ги разбрах, че Николай е много музикален и има желание да се научи да свири на китара. Поемам личен ангажимент да намеря учител и с лични средства да осигуря уроци за Ники. Всички хора в „Социален център“ – Бургас са много креативни, пълни с идеи, работят в екип, но изразяват и своята индивидуалност“, коментира Илияна Гъбева.

Водачът на групата съветници Димитър Людиев обсъди с присъстващите и г-жа Стоянова по какъв начин може да бъде доразвита дейността на творческата работилница, така че изработените сувенири да бъдат продавани.

„Виждам голямо развитие в социалния център, освен изработването на сувенирите, от стари вестници и рециклирани отпадъци, хората с увреждания правят впечатляващи неща. Имаме различни идеи и сме насочили усилията си към разширяване на тази дейност – красивите сувенири да бъдат продавани. Това от една страна ще помогне финансово на хората и още по-важно – ще ги накарат да се чувстват щастливи и интегрирани. С колегата ми Илияна Гъбева продължаваме да търсим вариант за намиране на ново, по-голямо помещение за социалния център“, заяви Людиев.

„Подготвяме специален проект за Празника на Бургас – Никулден, свързан един от символите на града. Едновременно с това не сме спрели активно да се участваме в множество проекти по програми. Надяваме се и община Бургас да продължи осигуряването на по-достъпна среда за хората с увреждания и специфични потребности. Благодарни сме за подкрепата и вниманието от страна на съветниците от ГЕРБ“, сподели Марионела Стоянова.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1-%D1%81-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B0.html">
Pinterest
RSS