Община Приморско прави коледен подарък на децата

Община Приморско прави коледен подарък на децата

Община Приморско ще зарадва най-малките си жители по случай наближаващите коледни празници. За целта тя е поканила артистите от Драматичен театър “Рачо Стоянов” – Габрово, които ще представят детския спектакъл  ”Принцесата, която не искаше да играе” от Астрид Линдгрен.  Представлението ще се разиграе на 13 декември,  сряда,  от 11 часа в салона на читалище „Самообразование – 1919“.

В спектакъла децата ще се запознаят с малката Лизе-Лота, която е истинска кралска принцеса. Тя няма с кого да си играе, защото в двореца е обградена само от възрастни. Бледа и болна е, а никой не знае лекарство за нея. Тъжно й е и няма никакво желание да празнува Коледа, която ще бъде сива и банална, по протокол. Неочаквано зад дворцовата ограда вижда малката Мая с парцалена кукла в ръце.  Двете започват увлекателна игра с приготовления за празника. Такива усмихнати, изцапани и щастливи ги намира Кралицата. Като умна жена тя се досеща какво е излекувало дъщеричката й, подарява на Мая красива кукла, за да задържи парцалената като подарък за Лизе-Лота. Мая и семейството й са поканени на Коледния празник.  За първи път принцесата ще бъде истински щастлива – щастие, с което може да ни дари само приятелството. Това е и посланието на пиесата – подарък за децата на Приморско в навечерието на Рождество Христово.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80.html">
Pinterest
RSS