Община Несебър посрещна първите израелски туристи

Община Несебър посрещна първите израелски туристи

Община Несебър, представлявана от заместник-кмета по туризъм Лазар Япаджиев и почетния консул на Израел в Бургас  Орлин Мандов, Георги Чипилски,  директор на летището и Урлих Хеппе, гл. изпълнителен  директор на фирмата концесионер на аеропорта  „Фрапорт Туин Стар“, посрещнаха първите 146 израелски туристи, кацнали на летище Бургас. Сред официалните лица на събитието бе и директорът на Областната дирекция на МВР Калоян Калоянов. От община Несебър присъстваха още началник-отдел „Туризъм и туристическа реклама“ Диана Кондова и началник-отдел „Несебър – Световно наследство“ Златин Чаушев.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Малко преди да посрещнат първите  гости, почетният консул Орлин Мандов сподели, че поднася специални благодарности на кмета на Несебър Николай Димитров за съвместното посрещане на израелските туристи – събитие, което се прави вече три поредни години в добър синхрон между общината и почетния консул.

Израелските туристи бяха посрещнати по стар български обичай за добре дошли – с питка и шарена сол, поднесена от възпитаниците на Обединена общинска школа по изкуствата-Несебър. Имаше и роза за всеки един гост от Израел – жест на внимание от страна на ръководството на летището.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Изпълнителите от Обединена общинска школа по изкуствата-Несебър се погрижиха туристите още с пристигането си на българска земя да се почувстват специални и обгрижвани с внимание, като им представиха един от най-атрактивните танци от своя богат репертоар.  Гостите не пропуснаха да се снимат с момичетата в народни носии и да си отчупят от вкусната пита на излизане от летището.

Първите туристи ще отседнат в най-големия курортен комплекс у нас, разположен на територията на община Несебър – „Слънчев бряг“.

Несебър е най-развитата в туристическо отношение община в България, участва в множество туристически борси, популяризийки района си, и посреща ежегодно най-голям брой туристи. Това се дължи на естествените плажни ресурси, значимото културно наследство, благоприятните климатични условия, както и на богатия календар от културни прояви.
Положителният  имидж на община Несебър през последните години се превърна във важен фактор за избор на дестинацията от традиционните туристически пазари.  Припомняме, че само преди дни френският вестник „20 минути“ направи безплатна реклама на Несебър – град, определен като „българското бижу“, което си струва да се види.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D1%80-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B0.html">
Pinterest
RSS