Оборудват училището в Приморско с нови компютри

Оборудват училището в Приморско с нови компютри

Учебното заведение придобива изцяло модерен европейски облик

Училище СУ „Н. Вапцаров“ в Приморско вече е оборудвано с нови компютърни конфигурации. Техниката е закупена със средства от общинския бюджет на морската община.

Старите и овехтели устройства в компютърния кабинет на приморското училище останаха в миналото. Те са заменени с нови съвременни устройства, които включват 13 компютъра, монитори, клавиатури и мишки. Мултимедиен коректор с дъска и мултифункционално устройство  3 в 1– принтер, скенер и копир са също част от новите придобивки за възпитаниците на СУ „Н. Вапцаров“.

pageprКомпютърната зала с новата техника беше официално открита от кмета на община Приморско д-р Димитър Германов и директора на училището Мариана Казларова. Градоначалникът разгледа новите придобивки и изрази задоволство от осъвременяването на сградата. „Винаги може да разчитате на Общината. За нас най-важни са децата, защото те са бъдещето на Приморско“, заяви д-р Германов.

Официалните гости бяха посрещнати с питка и мед, а малките ученици ги поздравиха с музикална програма.

На церемонията присъстваха още зам.-кметът Захарина Неделчева, председателят на общински съвет Златина Тюлиева, главният секретар Мария Георгиева, учители и ученици.

През последните години за училището в Приморско бяха извършени редица дейности, които го превърнаха в модерна европейска институция.

Преди месец беше открита нова отоплителна инсталация по проект „Повишаване на енергийната ефективност на сградата на СУ „Никола Й. Вапцаров“ – община Приморско“. Старото котелно помещение, което се намираше извън сградата му и отчиташе големи топлинни загуби при преноса на топлинна енергия, вече е заменено с ново котелно помещение вътре в сградата. То е оборудвано с два броя котли на пелети и помещение за складиране на пелетите. Намалени емисии парникови газове и икономия на енергия са малка част от предимствата на новата инсталация.

Сградата също така е изцяло санирана, а  топлоизолацията на покрива е подменена. В двора на училището е изградена спортна зона с две игрища -едното за футбол, а другото, комбинирано – за волейбол и тенис, както и  фитнес на открито.

 

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D1%81-%D0%BD%D0%BE%D0%B2.html">
Pinterest
RSS