Обороти на нощни заведения скачат при внезапни проверки на НАП

Обороти на нощни заведения скачат при внезапни проверки на НАП

Пет акта за неиздаване на касови бележки и неизрядна документация, както и рязко увеличаване на оборотите, са резултатите от извършени внезапни проверки на нощни заведения в град Сливен от данъчни инспектори на НАП Бургас, съобщиха от приходното ведомство. След направени контролни покупки проверяващите екипи са извършили и няколкочасово нощно наблюдение на 9 заведения – барове и дискотеки в Сливен като за този период оборотите са скочили повече от двойно. Проверяващите са копирали и информацията от използваните програмни продукти за отчитане на продажбите с цел съпоставяне между оборотите, отразени в компютрите и фискалните устройства. При установяване на съществени разлики, на заведенията ще бъдат направени ревизии. „Целта ни е оборотите да бъдат изцяло на светло. Нека бизнесът да печели добре, но и да плаща дължимите данъци и осигуровки. Контролът през летния сезон ще бъде силен не само по морето”, коментира и.д. директор на ТД на НАП Бургас г-жа Татяна Кънчева.

От началото на годината екипи на НАП Бургас са направили 1378 оперативни прoверки на търговски обекти, като 149 са завършили с издаването на актове за различни административни нарушения, най-честото, от които – неиздаване на касова бележка. През летния туристически сезон от приходното ведомство ще засилят контрола и по спазването на осигурителното законодателство по отношение на наличие на договори на сезонната работна ръка и внасянето на задължителните осигуровки от страна на работодателите. От НАП апелираха още винаги да се изисква касова бележка и да се подават сигнали за обектите, където това не се извършва.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D1%89%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B8.html">
Pinterest
RSS