Обзор и Сопот се побратимиха

Обзор и Сопот се побратимиха

Сопот и Обзор вече са градове-побратими. Официалното обявяване стана на тържествен церемониал в Сопот на 7 март. Кметът на Обзор Христо Янев кметът на Сопот Деян Дойнов подписаха споразумение за взаимност и сътрудничество между двата града в областта на културата, образованието, спорта и туризма.

Делегацията на кметство Обзор, пристигнала специално за събитието, бе посрещната в Община Сопот с живо изпълнение на автентична българска гайда. След емоционалната встъпителна в кабинета на градоначалника  се пристъпи към официалното скрепяване на отношенията между Сопот и Обзор.

Двете страни си обещаха да насърчават и подкрепят обмена между съгражданите си, с цел съвместно разбирателство и ефективно сътрудничество в истинския дух на българската националност.

След скрепяване на споразумението с подписите на двамата кметове на терена на местния стадион бе изиграна приятелска футболна среща между ветераните от двата града, предшествана от  тържествен молебен, хляб и сол и изпълнение на националния химн.

Христо Янев и Деян Дойнов оглавиха отборите си в мача, след което си размениха купи и медали.

В състава на делегацията от Обзор бяха видни футболни ветерани, които преди церемонията по побратимяване участваха във футболен турнир в гр. Карлово.

Представителите на Обзор, Сопот и Карлово превърнаха срещите си в дружески празник и си обещаха те да станат традиция, като си гостуват взаимно.