Нов подход: Данъчните  проверяват по Черноморието в униформи

Нов подход: Данъчните проверяват по Черноморието в униформи

През тази година при проверки по курортите за първи път данъчните използват униформено облекло, обозначено със знака на НАП.  От приходната агенция обясняват, че целта на тазгодишната лятна кампания не е откриване на нарушения и налагане на санкции, а промяна в поведението на търговците по Черноморието. Независимо от новия подход, проверяващи инспектори без униформи ще продължат да правят контролни покупки и открити наблюдения в рамките на дни или седмици в обекти, определени като рискови.

Неиздаване на касови бележки и разлики в касовата наличност установиха вечерни проверки на НАП Бургас на атракциони в курорта Слънчев бряг. Данъчните екипи извършиха контролни покупки по метода на тайния клиент, но не получиха фискални бонове. Ще бъдат съставени актове и  наказателни постановления. Проверени бяха и редица нощни заведения, при които обаче  не бяха забелязани отклонения от данъчните правила. „За това че засиленият контрол дава резултати говорят не само увеличените в пъти обороти, но и увеличените продажби на ленти за фискалните устройства. Следим продажбите на ролки за касовите апарати и ръстът в тази търговия е още един недвусмислен знак в посока изсветляване на сектора и промяна на поведението на търговците”, коментира пресаташето на НАП Бургас Христо Узунов.

30 000 проверки ще бъдат извършени от инспекторите на Националната агенция за приходите до края на летния сезон по Черноморското крайбрежие. Освен познатите контролни покупки, открити наблюдения, инвентаризации на налични стоки, за пръв път през тази година в курортните места по крайбрежието ще патрулират съвместни екипи на НАП и МВР, облечени с униформено облекло. Ролята на тези съвместни екипи е да наблюдават търговската дейност, да следят за нелегални обекти и да съдействат на туристите при нужда.  Патрулните двойки ще подпомагат също и екипите, ангажирани с дистанционното наблюдение на касовите апарати чрез компютърната система на НАП, ще сигнализират и за нелегални търговски обекти.

 

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%85%D0%BE%D0%B4-%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%8A%D1%87%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%83%D0%BD%D0%B8%D1%84%D0%BE.html">
Pinterest
RSS