Нова изложба в „Артиум“ център – Несебър

Нова изложба в „Артиум“ център – Несебър

Фоайето на „Артиум“ център отново привлече хора, жадни за изкуство. Поводът беше откриването на изложба на местните художници Видка Липчева, Йордан Йорданов, Любомира Пецанова, Весела Пенчева, Милена Казакова и Явор Топалов.

На 21.05 събитието уважиха кметът на Несебър Николай Димитров и председателят на Общинския съвет Румен Кулев. По стените на фоайето на „Артиум“ център изпъкваха пищно произведения, изпълнени в акварел, масло, смесена техника. Изключително впечатляващи са паната и текстилните творби на Видка Липчева. Не по-малко магнетични са произведенията на Йордан Йорданов, когото сме свикнали да разпознаваме в дръзки и вдъхновени малки пластики.Този път той изложи плата, изпълнени в характерен стил. Явор Топалов предложи своите разпознаваеми произведения от художествена керамика, крехки и ярки, изпълнени с елегантност и естетика.

Особено впечатлиха нежните акварели, истинска поетична живопис на участващата за първи път в обща изложба на художествена живопис Милена Казакова. В експозицията несебърските художници бяха включили и творби на доайена си Радослав Ралев, сякаш, за да онагледят максимата, че живота е кратък, изкуството вечно. Не по малко стилни, ярки и богати на тонове и багри са произведенията и на останалите автори, изложили произведения в „Артиум център“.

Присъстващите се отдадоха на съзерцание под звуците на прекрасна класическа музика, изпълнена от дует „Вива“. Изложбата може да бъде видяна всеки ден до 31 май от 10:00 до 15:00 часа.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B1%D0%B0-%D0%B2-%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%83%D0%BC-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B1.html">
Pinterest
RSS