Не цената, а чистотата определя мястото за почивка

Не цената, а чистотата определя мястото за почивка

Анкета за предпочитанията на клиентите при избор на място за почивка на BgVakancia.com сочи, че при 68% от запитаните на първо място е чистотата. Докато преди години цената има превес, вече тя не е определящ фактор. Семействата с деца търсят удобство и качество.

„Първо гледаме условията, гледаме как е вътре в даден хотел, дали предлага закуска или обяд, за да е удобно за децата да имат, не да ходим някъде и да търсим. Това са основните неща – условието на спането и храната“, споделя Милен пред Bulgaria On Air. Милен и Лиляна са заедно от 9 години и имат две деца. За едноседмична ваканция семейството отделя около 2000 лева. 

Едва 34% от анкетираните смятат изгодната цена за определяща. За останалите най-важно условие е именно  чистотата.

Ако изхождаме единствено от цената, рискуваме да попаднем на място, неудобно за обитаване, предупреждава Велизар Гоцев. Той и екипът му са автори на анкетата за предпочитанията на клиентите.

„Чистотата на едно определено място говори, че цялостно това място е поддържано, защото то се започва от едно, но при положение, че някой обръща внимание на чистотата, това означава, че той обръща внимание на всички останали детайли“, категоричен е той.

През зимата цените на офертите скачат трикратно, особено при резервации за новогодишната нощ. Въпреки това интересът към тях не спада. Повечето хубави места за Нова година са заети още по време на летните месеци. Към момента, по наблюденията на Велизар, около 30% от обектите вече са ангажирани.

Анкетата за нагласите на туристите е показала и нещо друго – 79% от попълнилите я са жени. А това означава, че именно дамите са активната страна при планирането на семейната почивка.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%BD%D0%B5-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B0-%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F-%D0%BC%D1%8F%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%82.html">
Pinterest
RSS