Несебър очарова  посланика на Южна Африка

Несебър очарова посланика на Южна Африка

Извънредният и пълномощен посланик на Република Южна Африка в България Н.Пр Ванеса Калверт сподели, че е очарована от Несебър и от начина, по който се управлява и рекламира. Впечатленията си високопоставената дама е добила от няколко посещения в града на ЮНЕСКО и не пропусна да ги сподели по време на работна среща между нея и  заместник-кметовете на община Несебър – Виктор Борисов, Иван Гургов и Лазар Япаджиев.

Домакините, които посрещнаха Н.Пр Ванеса Калверт в представителната сграда на старото кметство, запознаха посланичката с  историята на Несебър, опазването, съхранението и популяризирането на културното му наследство, както и със сложната симбиоза между живия град и историческата световна ценност. Акцент в разговора бяха различните международни фестивали, организирани от местната власт, които не само спомагат за развитие на изкуството, културните връзки, приятелствата и обмяната на добри практики, но и прославят името на Несебър по света.

Н.Пр Ванеса Калверт от своя страна сподели, че конкретният повод за визитата й е тазгодишният XVII-ти Фестивал на меда. Във форума Южна Африка е представена с щанд, на който промотира винопроизводството си. Екологичната и селскостопанска продукция намира широк отклик сред многобройните туристи и посланичката изрази подкрепата си към такива форуми.

В края на визитата си високопоставената дама заяви, че  с удоволствие ще посети Несебър отново. Срещата завърши с размяна на имиджови подаръци.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D1%80-%D0%BE%D1%87%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%8E%D0%B6%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D1%84%D1%80.html">
Pinterest
RSS