Несебър отбеляза Деня на народните будители

Несебър отбеляза Деня на народните будители

В навечерието на Празника  на народните будители, Община Несебър поздрави с тържествен концерт своите деятели на културата и просветата, читалищните дейци и творците.

Кметът на Несебър Николай Димитров лично поздрави и връчи почетни грамоти и плакети на учители- ветерани с дългогодишен педагогически стаж и принос в образователното дело в общината. 

Този знак на почит връчен от името на цялата несебърска общественост е израз на уважението и признателността на поколения граждани получили  своите първи уроци по родолюбие и направили първите  крачки в света на знанието в местните училища.

Българският народ традиционно почита и тачи хората на мисълта и словото. В народното самосъзнание техния труд на попрището на просветата и грамотността е издигнат до делата на светците.

Ролята на съвременните будители – учители, просветни и читалищни дейци , изявени общественици и лидери е не по-малко важна и отговорна. Те са тези, които възпитават дух на родолюбие и поколенческа приемственост.

На тях съвременното общество поверява най-важната отговорност – изграждането на целенасочени и мислещи личности с позиция и будно гражданско съзнание .

Община Несебър оценява важната роля на съвременното училище и осъществява неизменна и непрекъсната подкрепа при решаване на всички въпроси касаещи дейността на образователните институции на своята територия. За това свидетелстват прекрасните условия при които се обучават децата на Община Несебър.Не по-малка е грижата  и към творците на града, за които непрекъснато се заделят средства и се спонсорира  издаването на книги от местни автори, осигуряват се изложбени помещения и др.

 В концерта в чест на несебърските будители участие взеха: солистите Никол Димитрова, Христиана Петкова, Дамян Каравасилев, Александра Бойчева ВГ „Морски звездички“  при ОДК, , Клуб по спортни танци – Несебър, ВИГ „Луминус“ при читалище „Яна Лъскова“ и танцово студио „Звезди“ към ОДК. 

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D1%80-%D0%BE%D1%82%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D1%83.html">
Pinterest
RSS