Неделно вокално матине в Бургас

Неделно вокално матине в Бургас

Солистите на Държавна опера – Бургас ще съберат почитателите на класическите оперни творби тази неделя, 16 декември, от 11 часа, в Експозиционен център „Флора“. На чаша кафе, ароматен чай и хрупкави бисквитки публиката ще чуе арии и дуети от оперната и оперетна класика, събрани в проекта „Вокален бутик“. Солистите Мария Цветкова, Нона Кръстникова, Шмилена Султанова, Йордан Христозов, Диман Панчев, Делян Славов и Костадин Мечков ще пеят под съпровода на пиано на Райна Попова. Неделното вокално матине включва творби от композиторите Верди, Пучини, Рахманинов, Бизе, Доницети, Лехар и др. Дует от операта „Любовен еликсир“ и прочутата „Наздравица“ от „Травиата“ са леко загатване пред публиката за подбора на вокалния бутик.

Съботно-неделните матинета на бургаската опера в Експозиционен център „Флора“ са най-новият формат на културната институция. Интересът към тях обещава да ги превърне в традиция, която ще се случва минимум веднъж месечно.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%B2%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B5-%D0%B2-%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81.html">
Pinterest
RSS