На Националния празник на България Обзор осъмна с над 200 български трибагреника

На Националния празник на България Обзор осъмна с над 200 български трибагреника

За Националния празник на България кметство Обзор обяви кампания „Нека помним!“ На 3-ти  март  градът осъмна окичен с над 200 български трибагреника.

Днес  на централния площад  „Свобода“  в морския град тържествено, под звуците на химна,бе издигнат националният флаг. Да се преклонят се пред героичната саможертва на българските опълченци, отдали здравето и живота си за свободата, тук дойдоха десетки граждани на Обзор. В празничното си слово кметът на Обзор Христо Янев ги призова да възпитават у децата любов към родината, да ги научат да бъдат горди от това, че са българи, да изградят достойна и свободна България, за каквато за дали живота си героите.

Деца от ОУ „ Св.Св.Кирил и Методий”  и ОДЗ“Обзорче“, ТФ „Денс енджълс“, ГСГП „Блян“, юношески  и младежки танцови състави към  НЧ” Изгрев 1927” изнесоха тържествена  програма. Учениците представиха сценка, пресъздаваща откъс от „Апостолът в премеждия“ от Иван Вазов.

В Обзор честването  на Освобождението на България започна ден по-рано.  В навечерието на Националния празник  в многофункционалната зала на града децата от Обзор представиха  театралната постановка „Нека помним” по Иван Вазов. Под ръководството на учредителите на Арт Асоциация „Водолей” Симона Попова и Виктор Липовски малките театрали разказаха историята на България от нейното създаване до Освобождението. Емоционалната игра на децата докосна сърцата и душите на публиката и се превърна в послание за патриотизъм и родова памет.