Национална кампания за проучване здравето на българина стартира от Бургас

Национална кампания за проучване здравето на българина стартира от Бургас

От 4 септември  до 6 октомври темата за здравето на българина ще бъде водеща тема в страната

В Бургас днес бе даден старт на кампанията„За нашето здраве“ . Първите анкети за проучването бяха раздадени по улица „Александровска”.

Анкетата ще покаже грижат ли се за себе си бургазлии, спортуват ли, какъв процент спадат към рисковите групи-стрес, тютюнопушене, употреба на алкохол и вредни храни и др.

“Отделете една минута от времето си за попълване на анкетата и дайте своя принос за здравето на нацията” – призовават организаторите.

От какво се оплаква най-често българинът, самоопределя ли се като здрав човек и какво би предприел, за да подобри качеството си на живот, са само малка част от въпросите, на които ще отговарят участниците в проучването.

Проучването ще обхване десет големи български града, а национално представително изследване на онлайн населението ще се извърши на адрес www.ahd.bg.

Кампанията се осъществява  по инициатива на „Асоциацията на производителите и вносителите на хранителни добавки в България” /АПВХДБ/ и е подкрепена от Български Фармацевтичен съюз.

Основната цел, която си поставя Асоциацията с проучването “За нашето здраве” е, да постави на фокус темата за здравето пред всеки един българин и да провокира в него разбиране и желание за профилактика и превенция, чрез физическа активност, рационално хранене и приемане на натурални екстракти под формата на хранителни добавки. Комбинацията от тези три активности, се оказва най-прекият и безболезнен път към намаляване факторите, водещи до заболявания и повишава жизнеността и здравето на нацията, както от своя страна недвусмислено доказват статистическите данни при най-здравите народи в Европа.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%83%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B7%D0%B4%D1%80.html">
Pinterest
RSS