Морски плаж „Нестинарка“ е отличник

Морски плаж „Нестинарка“ е отличник

Министърът на туризма Николина Ангелкова и екипът й направиха инспекция на морски плаж „Нестинарка“, по време на която не бяха открити нарушения. „Плажът е много чист. Почиства се от машини и има нужните спасителни постове и медицински пунктове“, коментира тя.

Заведенията са разположени съобразно схемата, одобрена от Министерството на туризма, и е осигурена голяма свободна зона, допълни Николина Ангелкова. Посетителите ползват без проблеми душове и тоалетни, а допълнителните плажни принадлежности не са задължителни, стана ясно от думите на министъра.

С табели, поставени на видно място на плажа, както бе препоръчано от министерството, наемателят на ивицата изрично информира, че допълнителните плажни принадлежности извън чадър и шезлонг се предлагат на туристите само при желание от тяхна страна. Цените на чадър и шезлонг са по 0,36 лева, както бе заявено в договора с наемателя.

В инспекцията освен представители на Министерството на туризма участва кметът на Община Царево Георги Лапчев, както и експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Пред туристическата администрация почиващи изразиха задоволството си, че за първи път плаж „Нестинарка“ е толкова поддържан и чист.

 

Министър Ангелкова коментира случая с поставените видеокамери на плаж „Делфин“. Тя акцентира, че предстои проверка и ще се установи дали поставените видеокамери са регистрирани според изискванията и дали има табела, която информира за тях, както изисква законодателството. Министърът допълни, че ако наемателят на този плаж не спазва задълженията си, договорът му може да бъде прекратен.

Стартират съвместни инициативи с Министерството на културата, с които да се използват културните центрове извън страната за реклама на дестинация България, стана ясно от думите на министър Ангелкова. Предстои съвместно с бизнеса да бъдат изготвени балнео- и СПА дестинации, които, комбинирани с вече утвърдените културно-исторически маршрути, ще станат част от Националния туристически регистър заедно с фестивалите и другите културни събития.