Лилия Христова представи най-новата си книга „Перо от черен котарак“

Лилия Христова представи най-новата си книга „Перо от черен котарак“

Талантливата авторка Лилия Христова представи своята най-нова книга „Перо от черен котарак“ в родния си град.

Пред многобройната публика, уважила събитието  в зала „Мелсас, авторката разказа част от историите, вдъхновили написването на книгата и с кратки разкази.

Наситени с трогателна простота и човечност, но силни, разбираеми и живи, творбите  разкриват  лични преживявания и емоции, философския  поглед към на вид дребни детайли от  житейски случки, драматичния нюанс от всекидневните решения с огромен ефект в бъдещето.

Тази книга няма да остане незабелязана, не само защото това е дебюта на г-жа Христова в света на прозата. Произведенията събрани в изданието впечатляват със силата на изказа и смисъла на внушенията. В историите на Лилия няма нищо банално или очевидно. Напротив! Те са неочакван поглед върху живота в цялостната му цветност и същност. Разказите са сложна игра на словото, по-скоро енигма на ръба реалността и халюцинацията , мистика без мистерия, разкази с неочакван край, в който абсурдността е реална,а лирична емоционалност е оцветила и най-драматични  изживявания. Всичко е поднесено през възкресените сетива на детството, наслоено със светла носталгия.

Издаването на книгата е спонсорирано от Община Несебър.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%BB%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81.html">
Pinterest
RSS