„Културен Бургас в парламента“ за шести път със скулптури и фотоизложба

„Културен Бургас в парламента“ за шести път със скулптури и фотоизложба

Инициативата на бургаските депутати от ГЕРБ „Културен Бургас в парламента“ се завръща за своето шесто издание. След като последното събитие се проведе през март 2019 г. и бе посветено на Световния ден на водата с фотоизложба на Тодор Ставрев, следващата седмица бургаският дух ще се пренесе отново в кулоарите на Народното събрание.

На 20 ноември (сряда) от 11.30 ч. в Клуба на народния представител ще бъдат открити експозиция на скулптури на бургаски автори, както и фотоизложба на пластики от градска среда. Събитието е посветено на предстоящия празник на града – Никулден. На откриването ще присъстват голяма част от творците, сред които и Добрин Вътев – председател на Дружеството на бургаските художници. Фотоизложбата на пластики от градска среда е дело на Елена Фотева, която ще покаже „Грамофона“, „Четящия човек“ и др. Дизайнът е на Детелина Минева.

„За втори път, след писатели и поети, каним цяла творческа общност. Освен това искаме да покажем една положителна практика, наложена в Бургас – създаване на уникални кътчета чрез пластики и инсталации“, коментира Диана Саватева.

Поканени на събитието, с което морският град ще се пренесе в столицата, са и бургазлии, живеещи в София, както и ръководството на Национална художествена академия. В неин филиал на Магазия 1 в Бургас вече се обучават студенти първи курс в различни направления.

Досега в кулоарите на парламента по инициатива на бургаската група депутати от ГЕРБ бяха изложени и картини на творците Георги Баев, Георги Андонов, Йордан Маринов и Живко Иванов, проведен бе и базар с книги на бургаски автори. В парламента по покана на бургаските депутати и в рамките на „Културен Бургас“ гостуваха и възпитаници на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ и  формация „Нестинарче“.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81-%D0%B2-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%88%D0%B5.html">
Pinterest
RSS