Кошарица за десети път отбеляза Празника на домашната наденица

Кошарица за десети път отбеляза Празника на домашната наденица

Кошарица отбеляза десетия юбилеен Празник на домашната наденица. Както всяка година, центърът на селото се изпълни с хора, дошли да се повеселят, да вкусят от домашно приготвените месни деликатеси и да приветстват победителите в тазгодишния конкурс за най-вкусно приготвена наденица.

Събитието откри кметът на селото Валентин Станчев, който поздрави участниците и гостите на празника.

И тази година специално подбрано тричленно жури, след внимателна дегустация, оцени качествата на домашно приготвените мезета, които шестима майстори, участници в конкурса, представиха.

Ежегодният кулинарен конкурс за домашна наденица с най-добри вкусови качества тази година спечели Ерол Ахмед, на второ място се нареди Константин Трендафилов, а на трето Ваня Павлова.

Те получиха грамоти за доказано майсторство в кулинарното изкуство от кмета на Кошарица Валентин Станчев и подаръци, осигурени от местното читалище и кметството.

За празничното настроение на присъстващите се погрижиха фолклорните групи „Магия“ към местното читалище „Светлина – 1928“, „Незабравка“ към СУ „Любен Каравелов“ – Несебър и „Здравец“ към Пенсионерски клуб „Св. Георги“- Поморие.

Всички, уважили празника в Кошарица, имаха възможността да се насладят на прясно изпечена наденица и чаша червено вино.

Такива прояви дават възможност на хората да общуват, да се веселят и да обменят кулинарни рецепти в духа на народните традиции.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%BA%D0%BE%D1%88%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D1%8A%D1%82-%D0%BE%D1%82%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BD.html">
Pinterest
RSS