Коледният дух превзе Ново Паничарево

Коледният дух превзе Ново Паничарево

Жителите на с. Ново Паничарево се насладиха на богата фолклорна програма, която постави началото на коледните и новогодишните празници.

Напълно обновеното читалище „Отец Паисий 1927” събра десетки жители и гости на селото, за да съпреживеят удоволствието от поднесените с вещина и любов изпълнения на самодейни състави от община Приморско. На сцената се изявиха малките артисти от ДГ „Русалка“ – с. Ново Паничарево и  битовите групи към читалищата в град Китен и селата Ново Паничарево, Веселие и  Ясна поляна, които представиха образци от българското фолклорно богатство.

Сред гостите на празничният концерт бяха председателят на общински съвет в Приморско Златина Тюлиева, Петко Гечев- директор на дирекция УТАС и главният счетоводител на общината Дукена Коемджиева. Те заедно с други представители на общинска администрация аплодираха участниците в програмата. Ръководителите на съставите Денка Тодорова, Мариана Янакиева и Ирина Драчева поднесоха на  кмета на Ново Паничарево  Яна Жекова и читалището поздравления и подарък за обновената сграда – картина, изобразяваща Отец Паисий. За блестящите си изпълнения участниците в програмата бяха поздравени от Яна Жекова, Златина Тюлиева и Петко Гечев.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B4%D1%83%D1%85-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B7%D0%B5-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE.html">
Pinterest
RSS