Кметът на Несебър Николай Димитров уважи образователен конгрес

Кметът на Несебър Николай Димитров уважи образователен конгрес

Още едно доказателство, че Несебър е предпочитана дестинация за конгресен туризъм, бе домакинството му на XII-я Международен Балкански образователен и научен конгрес, който се проведе на територията на общината. Организатор на престижното събитие бе Педагогическият факултет на Тракийския университет в Стара Загора, а съорганизатори бяха: Учителски факултет, Загребски университет – Загреб (Хърватия), Педагогически факултет „Св. Климент Охридски”, Университет „Св. Св. Кирил и Методий” – Скопие (Македония), Педагогически факултет, Тракийски университет – Одрин (Турция), Педагогически факултет.  Престижният форум се реализира и с подкрепата на Община Несебър.

Специален гост на официалното откриване на конгреса бе кметът на Несебър Николай Димитров, който поздрави участниците. В словото си той подчерта, че общината посреща туристи от цял свят, особено през активния летен сезон и обърна внимание, че на нейна територия се намира единствения български град под егидата на ЮНЕСКО, известен със своето хилядолетно културно-историческото богатство. Николай Димитров сподели, че Несебър поддържа на високо ниво международните си връзки с различни градове в Европа, като се спря конкретно на Одрин и Охрид, които имаха свои представители на конгреса.  На финала на приветствието си кметът обърна внимание на гостоприемството на морската община, и възможностите й за различни видове туризъм.

Специален жест на внимание към участниците във форума бе музикалната програма, поднесена от възпитаници на ДГ „Яна Лъскова“ – Несебър, които заредиха присъстващите с добро настроение, малко преди същинската част на форума.

Конгресът даде възможност на учените, експертите, педагозите да обсъдят най-значимите теми и въпроси в полето на съвременното образование. Тази година форумът  събра 200 участници, които изсушаха над 150 доклада в целия спектър на образованието, сред които и два от гост-лектори от Русия и САЩ.

Организаторите  на форума се надяват, че Балканският конгрес ще способства за задълбочаване на рефлексията и активизиране на дебата върху най-новите тенденции и перспективи в полето на образованието и ще допринесе за обогатяване на културното и професионалното сътрудничество на всички участници.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D1%80-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9-%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D1%83%D0%B2.html">
Pinterest
RSS