Кметът на Несебър даде старт на курс по компютърно обучение в града

Кметът на Несебър даде старт на курс по компютърно обучение в града

Кметът на Несебър Николай Димитров даде старт на курс по компютърно обучение за пенсионери в града. Това е поредната инициатива в социалната сфера, която общината организира през тази година. Партньори в проявата отново са двете организации „Авигея Шаама“ и „Верният настойник“, с които местната власт работи и по други инициативи в помощ на хората.

„Благодаря ви, че проявихте желание да организираме този курс за вас, благодаря и на нашите партньори в този проект – „Авигея Шаама“ и „Верният настойник“. Хубаво е в днешния век на развита глобализация и технологичен прогрес  човек има представа от общуването в необятния интернет свят. Искам да ви уверя, че в други населени места в общината, в които организирахме такъв курс,  хората споделят, че са доволни от наученото.“, обърна се към пенсионерите кметът Николай Димитров.

Жельо Желев от „Верният настойник“ благодари на градоначалника за съвместната работа по проекти в социалната сфера, както и на другия партньор в същата инициатива  – „Авигея Шаама“. 

От „Авигея Шаама“ бяха подготвили символични подаръци за всеки един от възрастните хора, решили да се повишат своите знания, за да се създаде празнично настроение.

Председателят на пенсионерските клубове Димитър Стоянов благодари за възможността да научат нещо ново и отправи молба към всички да бъдат организирани и съсредоточени по време на работния процес.

След това започнаха първи уроци по компютърна грамотност по проекта „Линукс“.

Обучението е съобразено с индивидуалните нужди на всеки и се реализира от  „Верният настойник“. Завършилите успешно курса ще получат сертификат, удостоверяващ новите им знания.

Инициативата стартира от Обзор в началото на годината, като идеята е тя да обхване всички населени места на общината.

 

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D1%80-%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%B5-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81-%D0%BF%D0%BE.html">
Pinterest
RSS