Изложба в Несебър разказва за последния руски император

Изложба в Несебър разказва за последния руски император

Изложба, включваща копия на фотографии, пресъздаващи живота на последния руски император Николай II, бе открита във фоайето на Артиум център в Несебър.

Фотографиите са с висока художествена и архивна стойност, дело на личния дворцов фотограф, и пресъздават не само интимни, но и исторически моменти от царуването на последния руски монарх.

Изложбата откри Златин Чаушев началник отдел „Несебър-Световно наследство. В своето слово той подчерта, че историческата истина трябва да се знае от поколенията и те, въз основа на своите познания,  да придобият точна преценка за нравствения облик на руското царско семейство. Непонятното зверство на МКВД, избило всички членове на знатната фамилия по особено жесток начин, е една от причините за дълго да се спусне завесата на забравата. Това става ясно от силния документален филм „Оклеветеният император“ на режисьора Сергей Алиев,  който бе прожектиран за присъстващите на изложбата.

Само първата в света, инициирана от Николай ΙΙ мирна конференция за разоръжаване, би била достатъчна, за да остане в историята монархът с„желязна ръка, но в кадифена ръкавица“.

Изложбата „Последния руски император по пътя на Голгота“ предоставя  богат материал от диаграми и икономическа статистика, отразяващи времето на възход и падение на Русия.

За организиране на експозицията спомогнаха участниците в Дружеството за историческа истина с ръководител Галина Владимирова.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B1%D0%B0-%D0%B2-%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D1%80-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD.html">
Pinterest
RSS