Зимна приказка за добротата в Несебър

Зимна приказка за добротата в Несебър

Коледно настроение, чаша топъл чай, снимка с белобрадия старец и благотворителен базар предложи тридневното събитие в Несебър, наречено „Зимна приказка“. Проявата се състоя в Демонстрационния център на занаятите и привлече вниманието на малки и големи.

35876Благодарение на хората с добри сърца, които закупиха  ръчно направени коледна украса и картички, дрешки, аксесоари, лакомства и домашно приготвени гозби,  бяха събрани 2770 лв. Сумата  ще помогне на 5 деца в нужда от община Несебър  с по 500 лева и ще бъдат зарадвани с лакомства на стойност 270 лв. деца от бившия дом в Кошарица.

Официалното откриване  на „Зимна приказка“  бе направено от кмета на Несебър Николай Димитров, който в словото си пожела от свое име и от името на председателя на Общински съвет Румен Кулев много усмивки, доброта и коледно настроение на всички граждани на общината. Той припомни, че община Несебър се отличава като една от малкото в страната с приоритетна социална политика, а благотворителното събитие е организирано с цел подпомагане на граждани в нужда.

pagenesС подбрани изпълнения от своя богат репертоар  ФФ „Българка”, ФФ „Македонка”, Хорът за стари градски песни „Блян“, Хорът за стари градски песни „Месамбрия и ТС „Заря”, радваха посетителите на събитието и ги заредиха с празнично настроение.

И през трите дни на зимната приказка децата имаха възможност да се срещнат с дядо Коледа, да се снимат с него и дори да си поговорят с добрия старец. Всеки посетител пък можеше да се стопли с чаша топъл чай, както и да разгледа тематичните експозициите, свързани с предстоящите празници, разположени на втория етаж на Демонстрационния център на занаятите. Оригиналната украса в двора на центъра, която радваше окото и създаде екстериор за множество снимки със снежен човек, еленчета, празнична елха и множество усмихнати лица на дядо Коледа, бе направена изцяло от екологични материали.

Събитието бе организирано от община Несебър, Общински детски комплекс, НЧ „Яна Лъскова“ и приятели, а каузата бе под надслов „Подай ръка, бъди благодетел!“

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%B7%D0%B8%D0%BC%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D1%80.html">
Pinterest
RSS