За мишките и хората, не по Стайнбек

За мишките и хората, не по Стайнбек

По въпросът за уличните кучета вече не се говори – факт! Някак си Бургас се справи с този проблем.  Дали по хуманния начин, или не толкова –  е  друга тема.

Как стои обаче въпросът с уличните котки?  Чу се, че глобявали хората, които им давали храна. Предимството на мяукащото племе обаче е в това, че могат да скачат нависоко и да разравят  казаните с боклук,  оказвайки се в пряка конкуренция с гларусите.  И да измъкнат торбичката, в която аз, примерно, съм изхвърлил остатъците от печеното пиленце, с което съм се облажил по празниците…  Така че, дали ще иде в казана, или ще сложа съдържанието на торбичката в паничка до казана, няма особено голяма разлика.  Само рискувам да ме глобят…

Ще попитате защо изобщо пиша тези работи, като си личи, че съм любител на животинките. Ами защото не съм любител на всички животинки. И защото тези, на които не съм любител, се разхождат необезпокоявани по бургаските улици и градинки, без да се плашат от хора и котки. Едно такова същество с големина на катеричка дори ми позира. Но не ми беше особено приятно да го срещна, колкото и да е симпатично. 

Котките почти всеки ден оставят следи от угощения, които си спретват с гълъби или други невнимателни птици.  Дали мишоците се изяждат без остатък – не знам. Пък може и да не са вкусни… Важното е, че гризачите се разхождат спокойно и невъзмутимо.  Снимката говори сама за себе си. 

 

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D1%88%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D0%BE-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B1%D0%B5%D0%BA.html">
Pinterest
RSS