Завладяващ концерт  дари Гранд хотел Приморец на любителите на класическото изкуство

Завладяващ концерт дари Гранд хотел Приморец на любителите на класическото изкуство

Ден преди закриването си Алея на славата 2017 разкри на живо красотата на операта и балета

Завладяващ сетивата концерт с магично внушение дари Гранд хотел и СПА Приморец на любителите на класическата музика, опера и балет. В навечерието на Коледа изисканото фоайе на петзвездния гранд се изпълни с разнолика публика, дошла да изживее своята емоция по необичаен начин. Всеки град трябва да познава своите най-ярки имена,бе посланието на концерта, част от Алея на славата 2017.

„Ние винаги сме мечтаели бизнесът да ни забележи и да ни подкрепи в усилията да развиваме нашето изкуство. Забеляза ни Гранд Хотел Приморец , който вече носи визитката на място, където изкуството „живее” и намира своите почитатели”. С тези думи директорът на Държавна опера – Бургас Александър Текелиев изрази благодарността си към ръководството на хотела и отстъпи импровизираната сцена на обаятелните Смилена Султанова и Йордан Христозов. В концерта се включиха и бъдещи покорители на големите сцени – млади  от таланти от Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас.

Вече трета поредна година Гранд Хотел и СПА Приморец отдава заслужено уважение и внимание на бургазлии, прославили града,  допринесли за неговия положителен имидж, за развитието на обществения живот и на различни сфери на изкуството, науката, културата и спорта. Тази година Алея на славата предостави уникалната възможност всеки посетител да се запознае отблизо с хората, които обогатяват съкровищницата на българското оперно и балетно изкуство. В експозицията  бяха включени биографии, снимки, автентични костюми и сценичен реквизит от пътя на балетмайстор Дора Вариева, прима балерината Люба Колчакова, сопрано Мария Белчева- Михайлова, сопрано Иванка Узунова-Унджиян, проф. д-р Димитър Момчилов, примабалерината Галина Калчева, оперният режисьор и бас певец Александър Текелиев, балетмайсторът порф. Хикмет Мехмедов, диригентите Емил Чакъров и Иван Кожухаров, тенора Любомир Бодуров, баритона Стоян Попов и други.Всички те са или  родени в Бургас или са носители на специални отличия, получени в града.  Изложбата бе подредена във фоайето на  Гранд Хотел и СПА Приморец от 6 до 10  декември включително. Осъществена е със съдействието на Държавна опера – Бургас и Регионална библиотека „П. К. Яворов“.

 

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%89-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%86%D0%B5%D1%80%D1%82-%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B4-%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%BF.html">
Pinterest
RSS